Optimaal verzuimbeheer bij Pro Industry

Verzuim is een actueel vraagstuk binnen tal van organisaties, en bij Pro Industry Belgiƫ staat het centraal op onze verzuimafdeling. Ons toegewijde team, bestaande uit Meltem, Sarina, Mercan en Len, zet zich dagelijks in om niet alleen de administratieve taken rondom verzuim soepel te laten verlopen, maar ook om een sterke band met werknemers op te bouwen en duurzame manieren te vinden om hen weer aan het werk te krijgen.

  • Fenna Weber
  • 21 november 2023
  • 3 min. leestijd
Verzuim proindustry 6 v2

Een menselijke benadering staat voorop in onze aanpak. Meltem benadrukt het belang van het menselijke aspect in verzuimbeheer. Het draait niet alleen om de administratieve verplichtingen, maar ook om het opbouwen van vertrouwen en begrip. Meltem, als casemanager, draagt niet alleen de verantwoordelijkheid voor de administratieve kant, maar ook voor het emotionele welzijn van de werknemers.

Een recent voorbeeld illustreert hoe deze menselijke benadering het verschil kan maken. Een ervaren werknemer meldde zich voor langere tijd ziek. Aandachtig luisteren onthulde dat de ziekmelding verband hield met problemen op de werkvloer. Door snel te schakelen en in gesprek te gaan met zowel de werknemer als het bedrijf, kon Pro Industry ervoor zorgen dat de werknemer binnen enkele dagen weer aan het werk was. Dit succesverhaal benadrukt het belang van kijken naar de persoon achter het verhaal.

Vanaf begin december verwelkomen we een nieuw teamlid, waarmee het team verzuim op volle kracht is om het verzuimbeheer verder uit te bouwen en te optimaliseren.

Ons doel is niet alleen om verzuim te managen, maar ook om klanten volledig te ontzorgen. We streven naar een betere samenwerking tussen uitzendkrachten en opdrachtgevers door effectief teamwork. Dit resulteert niet alleen in een lager verzuimpercentage, maar ook in minder uitval, waardoor gaten in de planning worden voorkomen. Hierdoor kunnen onze klanten met minder stress op een hoog niveau blijven werken.

Wil je samenwerken met Pro Industry Belgiƫ? Meld vrijblijvend jouw vacature bij ons aan en ontdek hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen!