Social media en linkedin

Social media en linkedin

Je LinkedIn-profiel overstijgt de functie van louter een online CV; het fungeert als een interactieve ruimte waarin je jouw deskundigheid kunt etaleren en connecties kunt leggen met gelijkgestemden. In dit artikel onderzoeken we waarom het hebben van een zorgvuldig samengesteld LinkedIn-profiel van essentieel belang is voor een geslaagde sollicitatie en hoe je het maximaal kunt benutten om je kansen op carrièresucces te vergroten.

Een platform zoals LinkedIn kan dienen als een nuttige tool bij het verkennen van carrièremogelijkheden. Het biedt een kans om je professionele identiteit te tonen aan een divers publiek, waaronder recruiters, werkgevers en vakgenoten. Door connecties te leggen binnen jouw vakgebied, vergroot je je zichtbaarheid en vergroot je de kans op waardevolle mogelijkheden. Het volgen van relevante bedrijven, deelnemen aan passende groepen en deelname aan discussies kunnen leiden tot contacten met potentiële werkgevers.

Bovendien voorziet LinkedIn in uitgebreide zoekfunctionaliteiten. Deze stellen je in staat om gericht te zoeken op functietitel, locatie of bedrijfsgrootte. Een zorgvuldig onderhouden LinkedIn-profiel, inclusief een professionele foto, een overtuigende samenvatting en een gedetailleerd overzicht van je ervaring en vaardigheden, kan het verschil maken.

4 tips om jouw Linkedin profiel te updaten

 • Professionele profielfoto
  Zorg voor een duidelijke en goed belichte profielfoto. Kies een afbeelding waarop je gezicht goed zichtbaar is.
 • Trefwoordoptimalisatie
  Neem relevante trefwoorden op in je headline, samenvatting en werkervaring die recruiters vaak gebruiken bij het zoeken naar kandidaten. Bijvoorbeeld: operator, procesindustrie of productiemedewerker. Dit vergroot de kans dat je profiel wordt gevonden.
 • Prestaties benadrukken
  Focus bij het beschrijven van je werkervaring op prestaties, projecten of resultaten die je hebt behaald. Kan je jouw prestaties onderbouwen met data? Neem deze dan zeker op in jouw profiel.
 • Vraag om aanbevelingen
  Vraag voormalige collega's of teamleader om een aanbeveling te schrijven op je profiel. Dit versterkt je geloofwaardigheid en laat zien dat anderen je vaardigheden en expertise waarderen.