Jouw visitekaartje voor de arbeidsmarkt

Pro Industry 7

Je curriculum vitae is je persoonlijke visitekaartje op de arbeidsmarkt. Een doeltreffend CV vormt de sleutel tot het ontsluiten van deuren naar nieuwe carrièrekansen en kan het verschil maken in een concurrerende sollicitatieomgeving.

Een sterk CV zorgt ervoor dat je opvalt en benadrukt jouw unieke vaardigheden en ervaring. Het doel is om de nieuwsgierigheid van toekomstige werkgevers te wekken. Weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Laten we samen aan de slag gaan om je kansen op een succesvolle carrière te vergroten.

Als je CV al in orde is maar je hebt moeite met het opstellen van een overtuigende sollicitatiebrief, vind je hier tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe maak je een CV?

Vijf tips om jouw CV tot een succes te maken:

 1. Wees gestructureerd

  Beperk je CV tot maximaal twee A4-pagina's en zorg voor een duidelijke structuur. Vermijd overbodige details en concentreer je op relevante informatie die je geschiktheid voor de functie benadrukt.

 2. Leg de focus op behaalde prestaties en resultaten
  Beschrijf je werkervaring met nadruk op concrete resultaten en successen. Geef specifieke voorbeelden van projecten waaraan je hebt bijgedragen en benoem de impact die je hebt gehad op de organisatie.

 3. Pas je CV aan op de specifieke functie
  Optimaliseer je CV voor elke afzonderlijke functie waarvoor je solliciteert. Highlight de vaardigheden en ervaringen die het meest relevant zijn voor de betreffende positie. Een op maat gemaakt CV vergroot je kansen op een succesvolle sollicitatie.

 4. Onderscheid jezelf met diverse vaardigheden
  Naast werkervaring zijn zowel 'harde' vaardigheden, zoals talenkennis en softwarebeheersing, als 'zachte' vaardigheden, zoals communicatie en leiderschap, van belang. Deze vaardigheden geven een completer beeld van jou als professional.

 5. Zorg voor een professionele opmaak
  Kies voor een professioneel, overzichtelijk en goed gestructureerd ontwerp. Gebruik een leesbaar lettertype en zorg voor voldoende witruimte. Een aantrekkelijke opmaak vergroot de leesbaarheid en maakt een goede eerste indruk.
Pro Industry 3

CV checklist

 • Staan jouw volledige NAW gegevens erop?

 • Heb je een foto toegevoegd?

 • Heb je je meest recente opleidingen, cursussen en stages benoemd?

 • Staan jouw laatste 5 werkgevers op jouw CV?

 • Benoem al jouw vaardigheden

 • Overige: talen, rijbewijzen, hobby’s?