Get to know the Pro: Vincent de Wit

17 jaar was hij toen hij met zijn sales diploma op zak aan het werk ging. Hij maakte met zichzelf de afspraak dat hij 10 jaar werkervaring zou opdoen, dit deed hij in de procesindustrie, waarna hij een aantal jaar geleden de stap terug naar sales maakte. Afgelopen mei kwam hij bij Pro Industry terecht als Recruiter en groeide door tot Sales Accountmanager. Naast zijn verkoopskills is hij professioneel karter en vind je hem in zijn vrije tijd op de kartbaan.

  • Fenna Weber
  • 10 november 2023
  • 3 min. leestijd
Vincent de Wit Pakfoto s 1

HOE BEN JE BIJ PRO INDUSTRY TERECHTGEKOMEN?

"Een aantal jaar geleden heb ik mij ingeschreven bij Pro Industry, omdat ik op dat moment werkzaam was als procesoperator. Uiteindelijk heb ik besloten om de procesindustrie uit te stappen en terug het sales vak in te gaan. Als 17-jarige jongen is het lastig om een heel mooi product te verkopen, waardoor ik er in eerste instantie voor gekozen heb om een andere kant op te gaan. Ik heb met mezelf de afspraak gemaakt dat ik 10 jaar zou gaan werken en het dan opnieuw zou gaan proberen in sales. Zo gezegd, zo gedaan! Toen ik de vacature van Recruiter bij Pro Industry voorbij zag komen, heb ik een mail met motivatiebrief gestuurd waarna ik al snel gebeld werd voor een eerste gesprek."

JE BENT PROCESOPERATOR GEWEEST. PLUK JE DAAR NU DE VRUCHTEN VAN?

"Ja zeker. Ik heb vanuit mijn werk als Procesoperator vaker samengewerkt met uitzendbureaus, dus ik kende Pro Industry al goed. Als ik nu bij verschillende klanten langs ga voor een eventuele samenwerking, neem ik mijn vakkennis als procesoperator mee. Dat merk ik vooral wanneer ik tijdens een rondleiding op een procesoperator afstap, zij hebben direct door dat Pro Industry weet wat de praktijk inhoudt. Ook klanten hebben er baat bij, omdat we sneller kunnen schakelen."

WAT SPREEKT JOU AAN IN JOUW FUNCTIE ALS SALES ACCOUNTMANAGER?

"Je hebt veel vrijheid en de verantwoordelijkheid die je daarbij krijgt vind ik een heel groot compliment, je werkgever vertrouwt je. Daarnaast is de diversiteit in de functie ook groot. Het ene moment sta je bij een chemische fabriek en het andere moment bij een snoepjesfabriek. Het is leuk om te zien dat elk bedrijf een ander proces doormaakt, maar wel met hetzelfde einddoel. Je komt daarnaast op plekken waar anderen niet zo snel komen.

Het opbouwen van een succesvolle klantrelatie is ook een belangrijk onderdeel van je functie. Het traject van de eerste kennismaking tot de uiteindelijke contractonderhandeling en het invullen van de vacatures is ontzettend leuk."

NAAST JE WERK BEN JE PROFESSIONEEL KARTER, HOE BEN JE HIERMEE BEGONNEN?

"Mijn vader was een enorme autosportliefhebber en nam mij om de paar maanden mee naar de kartbaan. Uiteindelijk had ik de juiste leeftijd bereikt om zelf in een kart te mogen stappen. Op dat moment stond het op een laag pitje, maar dat werd later wel serieuzer. Toen ik 13 à 14 jaar was reed ik wedstrijden en wilde ik gaan karten met een eigen kart. Dat heb ik een periode gedaan, maar ik ben inmiddels overgestapt naar de huurkarts en nu rijden we met een hechte club (inter)nationale wedstrijden."

PRO INDUSTRY IS NIET TE MISSEN OP JOUW PAK...

"Ja, dat betekent ontzettend veel. Ze geven mij op werkgebied het vertrouwen dat ik de regio in mag, maar daarnaast dus ook het vertrouwen dat ze mijn ambitie stimuleren. Zowel zakelijk als privé. De naam Pro Industry staat natuurlijk ook goed op het pak. Het is een stoere naam."

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP? OP WERKGEBIED EN HET RACEN?

"De groei die ik heb doorgemaakt. Zowel bij Pro Industry als bij het racen. Met karten begin je als klein jongetje en het betekent (nog) niks. En nu rij ik al 22 jaar. Dat ik de afgelopen jaren op alle kartbanen stond waar ik als kleine jongen heb geoefend en daar nu op het podium sta om de beker te pakken, daar ben ik heel trots op. Er zijn altijd mensen die meer ervaring of andere ervaringen hebben, maar je leert altijd bij. Bij Pro Industry ben ik blanco begonnen en heb ik na driekwart jaar het vertrouwen gekregen om Sales te gaan doen in de regio. De groei die ik tot nu toe heb gemaakt en de groei die ik de komende jaren hoop te maken, zorgen voor een duidelijk doel."

Verder kennismaken met Vincent? Neem dan contact op via LinkedIn of per mail: vincent.dewit@pro-industry.nl